Не зарахований гол Монзуль було скасовано

У фінальному матчі Кубка України між «Динамо» і «Ворсклою» переможця вдалося визначити тільки після серії пенальті, де більш точною виявилася команда Олексія Михайличенка (8:7).

Однак, матч міг завершитися набагато раніше. На 70-й хвилині, за рахунку 1:1, головний арбітр Катерина Монзуль скасувала гол Володимира Шепелєва через активний офсайд іншого гравця киян, словенця Беньяміна Вербича.

Комітет арбітрів УАФ прокоментував суперечливий епізод, зазначивши, що суддівська бригада прийняла правильне рішення.

«Переглядаючи цей відеоепізод, можна переконатися, що гравець № 8 «Динамо», який забивав гол (Шепелєв), знаходився в правильній позиції, а його партнер № 7 (Вербич) знаходився неподалік у позиції «поза грою», і його дії явно впливали на дії/можливості захисника «Ворскли» № 17 (Чеснакова) зіграти м’ячем, що був поруч із ним. Тому це є втручанням в дії суперника, що заслуговує покарання, згідно з перерахованими вище вимогами чинних Правил гри, що саме й відбулося на футбольному полі», – йдеться в заяві.

Дивіться відео суперечливого епізоду (з 00:55).

Джерело

RelatedPost

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.